Vuokraamo24 – WordPress-pohjainen varausjärjestelmä

Tavaroiden vuokraaminen tarjoaa taloudellisen vaihtoehdon tavaroiden käytölle ilman ostopakkoa ja omistamisesta aiheutuvia kustannuksia. Tavaroiden vuokraus on myös ekologinen valinta, joka säästää luonnonvaroja ja vähentää materiaalinkulutusta, sillä uusien tavaroiden kuluttamisen sijaan hyödynnetään jo olemassa olevia tavaroita. Pitkällä tähtäimellä vuokrauskulttuurin lisääntyminen kannustaa valmistajia panostamaan kestävien ja pitkäikäisten tuotteiden valmistukseen.

Vuokraamisen etuna voidaan ajatella olevan myös siihen liittyvä vapaus: tavaraan sitoudutaan vain väliaikaisesti ja silloin, kun sille on tarvetta, eikä vuokraajan tarvitse huolehtia esimerkiksi tavaran ylläpidosta, huollosta ja säilytyksestä. Erityisen hyvin vuokraustoiminta tukee satunnaisessa käytössä olevien tavaroiden tarvetta. Tavaroiden vuokraus on kätevä vaihtoehto myös silloin, kun halutaan kokeilla uutta harrastusta tai kerätä kokemuksia tietystä tavarasta ilman välitöntä tarvetta ostaa kyseinen laite omaksi.

Toimivan vuokrauspalvelun edellytyksenä on palvelun helppokäyttöisyys: vuokrasopimuksen tekeminen sekä tavaroiden nouto ja palautus täytyy onnistua vaivattomasti ja tavaroiden noutopaikan tulee olla lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Vuokraamo24 on vuokrauspalveluiden edelläkävijä

Tampereella toimiva Vuokraamo24 on erikoistunut vuokrauspalveluiden tarjoamiseen ja vuokrauskulttuurin edistämiseen. Vuokraamo24 tarjoaa vuokralle esimerkiksi puutarhanhoitoon ja remontointiin tarvittavia koneita ja välineitä, joille on usein vain satunnaista tai tilapäistä tarvetta. Vuokrauspalvelun kautta tavaroiden vuokraus hoituu kätevästi verkossa 24/7 ja tavaroiden nouto onnistuu sähköisen kulkukoodin ansiosta milloin tahansa.

WooCommerce-verkkokauppa ja varausjärjestelmä

Vuokraamo24 on moderni verkkopalvelu, jonka käytöstä haluttiin tehdä mahdollisimman helppoa. Verkkopalvelu toteutettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä ja siihen integroitiin Tolotech-kulunhallintajärjestelmä. Verkkokaupan pohjana on WooCommerce-verkkokauppalisäosa, jonka kautta on mahdollista vuokrata tuotteita sekä ostaa lahjakortteja palveluun.

Vuokraamo24 hyödyntää palvelussa tuotteiden päiväpohjaista varausjärjestelmää, jossa tuotteen vuokrauksen yhteydessä valitaan kalenterista vuokrauksen aloitus- ja päättymispäivä. Tuotteet voi vuokrata määräajaksi tietylle ajanjaksolle tai vuokra-aika voi olla toistaiseksi voimassa oleva. Vuokrattava tuote on toteutettu WooCommercen omana tuotetyyppinä ja WordPress-lisäosana toteutettu vuokrausjärjestelmä ei poissulje normaalia verkkomyyntiä: vuokrauksen lisäksi palvelussa on mahdollista myydä myös fyysisiä tuotteita tai palveluita ilman vuokra-aikaa tai muita erikoisominaisuuksia. Näin mahdollistetaan myös muunlaisten markkinointi- ja myynninedistämislisäosien liittäminen verkkopalveluun.

Sähköinen tunnistus ja maksuvaihtoehdot

Tuotteiden vuokraaminen vaatii palveluun sähköisen tunnistautumisen, jolla varmistetaan henkilötietojen oikeellisuus ja vältytään palvelun väärinkäytöksiltä. Tunnistautumiseen käytetään Visma Sign -sähköistä allekirjoitusta ja ensimmäisellä tilauskerralla asiakas rekisteröityy palveluun pankkitunnuksilla. Myöhemmin järjestelmään kirjautuminen onnistuu henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Maksaminen onnistuu normaalin verkkokaupan tavoin tilauksen yhteydessä ja palvelussa on käytössä verkkomaksutavat sekä lasku ja osamaksuvaihtoehdot. Kertamaksun lisäksi tilaukselle on mahdollista valita tuotekohtainen toistuvaismaksu, jolloin tuotteen vuokraus on voimassa toistaiseksi ja tilaus laskutetaan suoraan asiakkaan luottokortilta esimerkiksi kerran kuukaudessa.

Kulunhallintajärjestelmä

Verkkopalvelu on integroitu Tolotech-kulunhallintajärjestelmään, joka mahdollistaa tavaroiden noudon miehittämättömästä noutopisteestä asiakkaan saaman PIN-koodin avulla. Käytännössä asiakas saa vuokrauksen yhteydessä PIN-koodin, joka syötetään noutopisteen ovessa olevaan kulunvalvontalaitteeseen. Saamiensa tilaustietojen perusteella asiakas löytää tuotteen noutopisteen hyllystä ja vuokratut tuotteet ovat haettavissa noutopaikasta vuokra-ajan puitteissa. Tällä hetkellä Vuokraamo24 tarjoaa noutopaikan Tampereelta, mutta verkkopalvelu sisältää useamman paikkakunnan tuen, minkä ansiosta palveluun voidaan tulevaisuudessa liittää useampia noutopaikkoja eri paikkakunnilta. Myös postilähetykset ovat mahdollisia.

Verkkovuokraamoon voit käydä tutustumassa vuokraamo24.fi

Tolotech-kulunhallinta

Vuokraamo24 otti verkkopalvelussa käyttöön vuokrausjärjestelmän, jonka avulla asiakas voi vuokrata tuotteet tietylle aikavälille ja noutaa ne PIN-koodin avulla noutopaikasta. Provianet tarjoaa yhteistyössä Tolotechin kanssa myös muunlaisia ratkaisuja varausjärjestelmien toteutukseen.

Varausjärjestelmän avulla tuotteita voidaan vuokrata verkkokauppamaisesta näkymästä, jossa asiakas hakee sopivan tuotteen nimen/vuokraustilanteen perusteella ja valitsee halutun vuokrausajan kalenterinäkymästä tai esimääritetyistä vuokra-ajoista.

Järjestelmistä on saatavilla erilaisia käyttökohteesta ja liiketoiminnasta riippuen. Kaikissa vaihtoehdoissa asiakas voi hallinnoida, uusia ja peruuttaa tilauksensa verkkopalvelun kautta ja jatkuvat tilaukset voidaan laskuttaa toistuvana tilauksena suoraan luottokortilta.

Kylmän tilan tai muiden varattavista resursseista riippumattomien kulkuoikeuksien varausjärjestelmä

Kuntosaleille, taukotiloihin tms. tarkoitetulla järjestelmällä voidaan myydä käyttöoikeuksia erilaisiin miehittämättömiin tiloihin. Käyttöoikeus voi perustua käyttökertoihin tai tiettyyn ajanjaksoon ja kulkuoikeuksien käyttäjämääriä ja aikavälejä voidaan rajoittaa halutusti.

Tilojen tai tuotteiden päiväpohjainen varaus- ja vuokrausjärjestelmä

Tiloja tai tuotteita voidaan vuokrata määräaikaisella tai toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Järjestelmä sopii esimerkiksi hallien, varastojen, kulkuneuvojen tai erilaisten käyttötavaroiden päiväperusteiseen vuokraukseen.

Tilojen tai palveluiden tuntipohjainen varaus- ja vuokrausjärjestelmä

Tiloja tai palveluja vuokrataan määräaikaisilla sopimuksilla tai esimeriksi toistuvilla vakiovuoroilla. Järjestelmä sopii esimerkiksi urheiluvuorojen, työtilojen tai palvelujen tuntipohjaiseen vuokraukseen. Minimivuokrausaika määritellään yleisesti minuuteissa tai tunneissa.

 

Takaisin asiakastarinoihin